Vorige week was het weer zover.


Ik mocht bij een lieve familie komen om een lichtanalyse te maken van hun compleet gerenoveerde woning.
Deze woning hadden ze van onder tot boven gestript en de complete indeling en inrichting aan de huidige tijd aangepast. Aan alles was gedacht: klimaatneutraal en levensloopbestendig.
Er was zelfs een interieurarchitect bij gehaald die de ruimtes van de woning optimaal heeft ingedeeld. Daarnaast heeft de interieurarchitect kleur- en materiaalgebruik geadviseerd om vloeren, wanden, raambekleding, keuken- en kamerindeling optimaal op elkaar af te stemmen..
Alles zag er dan ook tiptop uit toen ik bij deze mensen binnen stapte, waarbij ik
in 1 oogopslag zag dat er ook nieuwe verlichting was aangebracht...

Wieldraaijer Verlichting blog 1

...helaas was het daar een beetje misgegaan.

De verlichting die al was aangebracht was zeker mooi, maar het was niet voldoende voor een stel dat in leeftijd de 50 gepasseerd is.
Wanneer wij een lichtplan maken houden wij altijd rekening met de leeftijd van de bewoners en de hoeveelheid licht die zij nodig hebben om fijn te kunnen leven. Je begrijpt dat dit anders is voor een jong gezin van eind 20 begin 30 dan voor mensen rond de 60.

Daarnaast was er niet voldoende nagedacht en overlegd met de bewoners wat de bezigheden zijn in de verschillende vertrekken van de woning.
Wanneer dit in ons lichtanalysegesprek naar voren komt kunnen wij een optimale mix van functionele-, accent- en sfeerverlichting per ruimte toepassen.

Gelukkig heb ik naar volle tevredenheid van deze lieve mensen wat kunnen schuiven met de al aangebrachte verlichting en samen met een aantal nieuwe armaturen kunnen zij nu ook in de donkere maanden van het jaar optimaal genieten van hun nieuwe verlichte woning.

Moraal van dit verhaal:

Ga je binnenkort bouwen, verbouwen of verhuizen?
Schakel dan op tijd een lichtspecialist in die helpt bij het maken van een goed doordacht lichtplan.
Het scheelt je een hele hoop budget en irritatie (incl. het nodige hak- en breekwerk achteraf) wanneer je voor je begint te (ver)bouwen over de verlichting nadenkt.

Wieldraaijer Verlichting blog 1 a  blog Wieldraaijer Verlichting 1 b

Wil je meer weten of gelijk een afspraak maken voor een lichtplan.
klik dan op de onderstaande knop

lichtplan Wieldraaijer Verlichting Nijverdal

 


 


 

© 2020 - 2024 Wieldraaijer Verlichting | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel