Wieldraaijer verlichting stelt zich aan U voor

meer dan 96 jaar ervaring!
Op 27 februari 1927 startte Hendrik Karel(Hennie) Wieldraaijer zijn eigen bedrijf. Als elektra-installateur verzorgde hij de elektra-installaties voor woningen en bedrijven. Al snel werd de woonkamer bij zijn ouders ingericht als winkel. In 1931 werd er een nieuw pand gebouwd met werkplaats en winkel.

Hier konden de Nijverdallers en Hellendoorners terecht voor snoer, stekker, installatiebuis, gloeilampen, stopcontacten, schakelaars, enz.

Van lieverlee werd de winkel steeds verder uitgebreid met stofzuigers, radio’s, platenspelers, diverse verlichtingsarmaturen, enz. Ook voor de eerste wasmachines en tv’s ging men naar Wieldraaijer.

In 1952 kwam zoon Gerhard Wieldraaijer in de zaak, later nam hij samen met zijn vrouw Alie de winkel en het installatiebedrijf van Hennie Wieldraaijer over. Zij zetten het bedrijf vol glans voort, al werd de diversiteit in het aanbod van de winkel wel teruggebracht naar de modernere maatstaven door product-groepen meer in de diepte te gaan aanbieden. Zo werd in de loop der jaren afscheid genomen van de verkoop van grammofoonplaten en later van de radio- en televisieverkoop. Dit had tot gevolg dat het assortiment verlichting steeds verder werd uitgebreid en verdiept.

(Klein)dochter Hella en haar man Michiel Mellema hadden al aangegeven de winkel over te willen nemen, maar dan als verlichtingsspeciaalzaak. Dus werd eind oktober 1997 de zaak, na een grondige interne verbouwing, heropend als:

Wieldraaijer: Thuis in verlichting

De gezelligste verlichtingsspeciaalzaak(lampenwinkel) voor Nijverdal en omstreken.

Op 1 januari 1998 namen Hella en Michiel de zaak officieel over en tot op heden zijn zij de eigenaars van deze mooie verlichtingsspeciaalzaak.

© 2020 - 2024 Wieldraaijer Verlichting | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel